Lepi Mića, poznati muzičar, ostao je aktivan u muzičkoj industriji do 1989. godine i za to vreme proizveo ukupno devet albuma. Nakon rata, preselio se u centar Beograda u Bosni i sada živi u stanu svoje supruge. On sebe smatra srpskim patriotom koji duboko voli svoj narod, iako možda zbog toga nije dostigao nivo slave i priznanja koji smatra da zaslužuje.
Lepi Mića je zbog svojih veoma medijski razglašenih nesuglasica sa kolegama muzičarima, uključujući Šerifa Konjevića i njegovog kuma Nazifa Gljivu, koji je takođe učestvovao u „Farmi“, u medijima često smatran konfliktnom figurom. Godine 2013. debitovao je kao rijaliti takmičar na Farmi i TV Pink. Bio je ozloglašen zbog svoje ćelave glave, oštrog jezika i sklonosti ka vulgarnom i verbalno uvredljivom ponašanju prema kolegama takmičarima. To je dovelo do njegove diskvalifikacije iz programa zbog govora mržnje, ali se kasnije javno izvinio. Uprkos tome, producenti su ga prepoznali kao vješt rijaliti igrač i postao je stalnica u svim sezonama “Farme” (sezone V, VI i VII), iako nikada nije izašao kao pobjednik. Međutim, njegova sposobnost da pleni publiku svojim nestašlucima nikada nije pokolebala, a njegovi obračuni sa Stanijom Dobrojević i Jelenom Golubović i dalje su urezani u kolektivno pamćenje Srbije.
Mićina pevačka karijera je tako i počela, a iako više nije aktivan, značajan deo svojih prihoda ostvario je poslednjih godina nastupajući u dijaspori. Vrijedi istaknuti njegovu diskografiju i neke od njegovih najpoznatijih pjesama. Rođen kao Miroslav Pržulj 1. januara 1959. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, Mića je postao popularna ličnost. Nakon završene osnovne škole u rodnom gradu, radio je kao konobar i, kako bi…
Preporučeno