Životinje su u jednu ruku jako čudna i neobjašnjiva bića, ali isto tako i jako jednostavna ako im pristupite na pravi način. Ako ih imate za kućnog ljubimca, sve što im treba jeste malo ljubavi i to je sve. U prirodi su one također divne, vole slobodu, ali kada pogledamo neku emisiju o njima na nacionalnoj geografiji, jako puno o njima možemo da pročitamo i tako i naučimo o njihovim ponekad jako čudnim prirodama.

Zna se također, ponekad i da desi da osete neku prirodnu nepogodu, i da se sa svojim ponšanjem pokažu ljudima da se nešto sprema. Tako primera radi, u leto ili proleće kada se mravi ushodaju i idu u kolnijama levo desno kao bez glave, to je znak da uskoro sledi kiša, koja jako brzo i padne.

Tako nam sledeća priča stiže iz Azije, kon kretno iz Kine, gde je jedan lokalni stočar snimio stado svojih ovaca kako hodaju u krug i to već 12 dan za redom. Sve je počelo početkom meseca novembra, kreću se u pravcu kazaljke na satu, a doktor sa Univerziteta Melokarm farm vets iz Engleske ističe da je uzrok ovakvog njihovog ponašanja zapravo bolest, i to listerioza, koja je u stvari bakterijska bolest.

“Izgleda da su ovce u toru dugo vremena, a to bi moglo da dovede do stereotipnog ponašanja, odnosno do neprestanog kruženja. Ovce postaju frustrirane zbog ograničenog prostora. Onda se druge ovce pridružuju, pošto su one u stadu, i povezuju se ili pridružuju svojim prijateljima”, rekao je Met Bel profesor sa ovoga Univerziteta.

Preporučeno