Pas je definitivno najbolji čovekov prijatelj, a to smo do sada mogli da čujemo jako puno puta u medijima, ali i u stvarnosti. Međutim, ono što verujemo skoro mali procenat ljudi zna je to, da je pas možda i jedina životinja na svetu koja više voli svoga gospodara, nego smog sebe. Da li ste znali za ovaj podatak?

Međutim, držanje psa u stanu zna itekako da bude i više nego nezgodno. U odnosu na mačku, jako ga je teško naučiti da ne mokri i ne vrši nuždu po stanu, tako da se u toku dna po nekoliko puta mora izvoditi napolje. Kada živite u stanu toi je pomalo i nezgodno, za razliku od onih koji imaju tu sreću da imaju psa u kući, kada je sve to puno lakše za odraditi. 

Naime, ako vas pas stvarno voli, to pokazuje bliskim dodirivanjem, ali i lizanjem. Međutim, oni malo mlađi psi, na ovaj način osim ljubavi pokazuju i to, da je došlo vreme za novi obrok. Održavanje kontakta očima sa psom je jako bitno da se uspostavi bolja konekcija između vlasnika i samog psa. Još jedan od načina na koji pas pokazuje ljubav i poštovanje je valjanje na leđima, da li ste ovo ikada doživeli od svoga psa?

Kada se pas prisloni na vas i pomalo vas gura, to je također način da vam pokaže da je jako privržen i da vas istinski voli. Koliko vas psi stvarno vole, pokazuje i podatak da kada ulazite u kuću, može se i pomokriti od silne sreće. 

 

Preporučeno