Maja Odžaklijevska, najmlađa od troje braće i sestara, rođena je 21. aprila 1952. godine u Skoplju, u Makedoniji. Njen otac Ljubiša Odžaklijevski, umetnik specijalizovan za više medija, napustio je porodicu i preselio se u Beograd kada je ona imala samo dve i po godine. Njena majka Dragica Arsenijević, glumica Makedonskog narodnog pozorišta, nekoliko godina kasnije dovela je Maju i njenu braću i sestre u Švedsku, gde je Maja završila osnovno obrazovanje.

 

 

 

Po povratku u Skoplje, Maja je upisala muzičku školu sa težnjom da postane operska pevačica. Godine 1970. nastupila je u cenjenoj muzičkoj emisiji “Maksimetar” i privukla pažnju Radoslava Graića. Kao rezultat toga, dobila je manju ulogu u predstavi Žan-Luja Baroa “Rable”, koja se dve sezone producirala na glavnoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu. Godine 1971, tokom Beogradskog proleća, izašla je na scenu da izvede pesmu “V oblak sonce”, koja je označila početak njene slavne karijere na festivalu. U početku se verovalo da će Maja, nadarena osoba, krenuti stopama Olivere Katarine i uspostaviti sporednu pozorišnu karijeru. Ali ispostavilo se da je njeno angažovanje u pozorištu bilo sporadično. Iako joj je ponuđena uloga Koštane, odbila je zbog svoje zahtjevne prirode. Ipak, nakon petnaest godina, preuzela je ulogu legendarne Stankovićeve heroine i pred punim salama nastupala je nezaboravnih pet godina. Majin lični život je takođe prilično intrigantan. Dok su mnoge poznate ličnosti prošle kroz razvode ili raskide, Maja drži rekord po najčešćim i najuvjerljivijim razvodima. Prema pisanju medija, Maja je navodno nevjerovatnih dvanaest puta prekidala veze sa partnerima.

 

 

U većini slučajeva, razlozi ovih podjela bili su izuzetno slični. Što se mene tiče, za života sam ušao u dvanaest, što bi se moglo nazvati, “brakova”. Kada se suočim sa nepodnošljivim ponašanjem ili bukom u vezi, imam ritual. Skupljam svoje stvari i stavljam ih u kese za smeće prije nego izgovorim riječi: “Tvoje stvari su ispred tebe.” Ovaj čin označava sklapanje braka i početak novog poglavlja. Kako je moja majka govorila, jedan se proteže, a drugi se proteže sa njima, kako je pevačica jednom pevala. Nedavno se renomirana umetnica Maja Odžaklijevska povukla iz karijere i oprostila se od svojih obožavalaca. Ona sada živi van Beograda i uživa u tišini prirode. Dane provodi sa svojim kućnim ljubimcima, uključujući obožavanog unuka Luku, kojem je dijagnosticiran autizam, što je za nju veliku radost.

 

 

Preporučeno