Mi se u nastavku našeg današnjeg članka malo fokusiramo na trenutno zahlađenje koje je aktuelno u celoj regiji. Dovoljno j eda samo pogledamo kroz prozore u poslednjih 7 dana, i da vidimo kako je napolju prava jesen, iako kalendarski ona još uvek nije nastupila. Tako sada imamo temperature koje idu ispod 10 stepeni, a to se posebno odnosi na jutarnje vreme, tako da jutros širom regije imamo temperature koje se kreću od 5 do 9 stepeni celziijusa.

I bez zime, pa čak i kada je leto, imamo osobe kojima su noge kjonstanto hladne, a mnogi veruju da je u pitanju imunitet, kao i loša cirkulacija. Međutim, mi danas govorimo o još nekim problemima koje su vezane za hladne noge kod pojedinih osoba. Međutim, ponekad itekako trenabaju da se shvate ovi simptomi, pošto hladne noge itekako primera radi mogu da ukažu na to da možda imate dijabetes. Naime, dijagnoza je periferna neuropatija, koja oštećuje živce u tabanima, i zato o njih i ne dolazi dovoljna količina krvi.

Također, ako imate hladn noge, također može da znači da imate i više nego neaktivnu štitnu žlezdu, hipotiroidizam je dijagnoza, a ona utiče na to da hormoni ne dobivaju dovoljnu količinu hrane koja kiseonik pretvara u energiju. Anemija, je također i više nego realna opcija. Jako jednostavna stvar, kada vaše telo nema dovoljan broj krvnih zrnaca, odnosno nisu dovoljno zdrava da prenose dovoljnu količinu kiseonika u sve delove vašega tela.

Preporučeno