Da je na srpskim grobljima apsolutno sve moguće, u to se možemo uveriti skoro svaki dn, a kada bi sada krenuli nabrajati neobične ssituacije sa samih ssahrana u proteklih par goina trebalo bi nam jako dugo vremena. Jednostavno, na neke stvari ponekad nikako ne možete da utičete, a ni na eke ljude koji se nepozvani pojave na samoj sahrani, i unište ionako loše raspoloženje samih članova porodice koja sahranjuje svoga bližnjega.

Mi vam tako danas, kao što i sami možete da zaključite p osamom naslovu, donosimo i priču iz Bečeja, gde je njihov lokalni “Komunalac”, doneo odluku da sami od sebe ekshumiraju jednu urnu i da je premeste na totalno drugo mesto. Naime, oni su bez saglasnosti porodice još 8 septembra sve to uradili sami, a to tvrdi Diana Snopček koja je bila svedok celčog ovog nemilog događaja.

Kako ona sama kaže, još 2021 godine kupila je grobno mesto i to na katoličkom groblju, sve je uredno platila i dobila je i fiskalni račun što je normalna stvar. Ona je tada u samo dva meseca izgubila i očuha kao i rođenoga dedu. “Početkom novembra 2021. pozvao me je direktor “Komunalca”, gde mi se saopštava da je došlo do administrativne greške i da je grobno mesto već prethodno prodato. Nikakva informacija posle toga nije došla do mene. Jutro. Osmi septembar. Zove majka, plače, šokirana je, uznemirena… Donela je sveže ruže, a groba nema nigde, samo ravna zemlja. Odmah sam nazvala “Komunalac” i ubrzo stigla na groblje, gde su zaposleni, bez ljudskosti i objašnjenja, samo pokazali gde je grob premešten!”

Preporučeno