Polako nam se bliži i vreme godišnjih odmora, kada se dfinitivno biraju destinacije za odlazak na godišnji odmor. Definitivno već sada neke osobe idu na morske destinacije, jer su cene itekako jevtinije nego na primer sredinom jula ili tokom celog avgusta. Još ako na to dodamo i celokupnu situaciju s ratom u Ukrajini, onda je svima jasno da će jako veliki broj Balkanskih porodica da preskoči letnje destinacije. 

Ljudi iz Srbije, uveliko u poslednjih par godina, umesto Crne Gore, biraju Grčku, koja je samo malo dalja, a nudi puno bolje smeštajne kapacitete, sa cenama su poprilično regularni a usluga je također jako dobro. Paralija j definitivno jedno od boljih destinacija, a cene su skoro kao i u Crnoj Gori. 

Međutim, kada dođete na plažu, tamo definitivno ništa nije jevtino,. Komad pečenjka košta oko 3 evra, a cena sladoleda je također priobližna. Međutim, ako ste štedljivi i znate da ušparate svaki cent, na moru možete da prođete jako jevtino. Ono što je postalo popularno na Fejsbuku u poslednjih par dana jeste izvesna Ljubica koja je rekla da u Grčkoj za 11 dana, potroši samo 10 evra. Kada su je upitali u komentarima, kako je to moguće, ona je kratko napisala:”“Ja i prijateljica stavimo u zajednicki novčanik po 10 evra i bude nam dovoljno za 11 dana. Kafu pijemo u apartmanu, hleb ne jedemo, sokove i druga pića ne pijemo, kupujemo kiselo mleko, povrće i voće, a suhomesnate proizvode nosimo od kuće i sa time skuvamo nešto na brzinu. Deset godina uvek tako i nikad nismo za neverovati potrošili više. Ali, nas dve smo penzionerke. a mladi naravno imaju veće prohteve”, napisala je ona.

Preporučeno