Veliki broj saveta imamo priliku da pronađemo na internetu, a koji se odnose na naše zdravlje, odnosno kako to da rešimo neki naš zdravstveni problem koji imamo. Neki od tih saveta zaista su dobri i daju dobre rezultate, ali sa druge strane imamo i one koji nisu povereni, a za kojim ljudi posežu bez da znaj da li oni deluju ili ne. Mnogo je osoba danas koja imaju povišen holesterol, i muku muče sa time, a svi vrlo dobro znamo da o tome treba da vodimo računa jer to nij nimalo naivna stvar.

Upravo zato mi vam u nastavku doosimo neke prirodne namirnice koje će vam pomoći ukoliko imate povišen holesterol. Ono što je jako bitno da znate jeste da je zdrava ishrana ustvari vaš prvi korak kako biste održavali normalne vrednosti holsterola, a dve vrste voća su vam najbolji saveznici na tom putu. Prve na spisku su jabuke, koje su jedna od najboljih namirnica koje snižavaju holesterol.

Naime, jabuke u sebi sadrže vlakna, konkretno rastvorljivo vlakno pektin,koje spušta LDL ili loš holesterol. Verujemo da se pitate kako to deluje pektin? Dakle, on sprečava da telo apsorbuje previše holesterola i prebaci ga u krvotok, gde će on dalje taložiti na zidovima krvih sudova. Međutim, to nije sve, od svih namirnica koje sadrže pektin, jabuke su “pobednik” jer telo pektin iz njih koristi na najblji način. Ali, postoji još jedno voće, za koje verujemo da niste znali da pomaže u regulisanju holesterola, a u pitanju je avokado, koji je inače odličan izvor zdravih masti.

Preporučeno