Osim toga što ćete uštedeti novac, isključivanje uređaja iz struje sigurnije je u slučaju grmljavinskog nevremena kada su svi uključeni uređaji pod rizikom od udara groma. Znate li da vaši kućanski aparati vode tajn život dok su isključeni? Oovo je popis uređaja koji troše električnu energiju čak i kada su u stanju mirovanja.

Punjač od mobitela, mnogi ostavljaju punjač u utočniic i nakon što je punjenje završeno. Svima se tako čini dosta praktičnije a često smo i leni da izvućemo kabel. Trošak koji napravi punjač nije veliki, ali postoji naravno. Procenjuje se da ova praksa može da potroši 1,2 vata na dan. Digitalni TV prijemnik, jako je malo ko svestan rada digitalnih prijemnika, ali oni nastavljaju primati signale i kada je televizor isljučen. Dakle, kada isključite televizor, isključit ei prijemnitk, ako ga imate zasebno. Dok bespotrebno radi, on troši 22 vata na dan.

Televizor, da li ste znali da pritiskom na tipke za isključivnaje tv zapravo samo stavljate u stanje mirovanja? Tako je na veliku žalost, potpuno ga isključite možete jedino ako izvučete kabel iz utičnice, inače televizor koji ne radi troši 24 vata na dan. Računari i laptopi, pa čak i kada je isključen, stolna i prenosna računala u pozadini rade.

Ako ne želite da vam kradu 96 vati na dan, slobodno ih izvucite iz struje. Ne treba isticati da ako ove uređaje držite na Stand by načinu, potrošnja je još veća. Uređaji s meračem vrmeena, svako ima barem jedan takav u svom domu. Budilice, mikrovalne pečnice, glazbene kutije, DVD player, svi oni pokazuju vreme dok su isključeni. Tako na taj način troše dodatnih 108 vati na dan, kao i kod svega ostalog, jedino je rešenje ptopuno im zaustavit dovod električne energije.

Preporučeno