Za danas opet jedna jako zanimljiva tema, koja je povezana sa pronalaaženjem izgubljenih stvari, a verujemo da se većini vas ponekad desilo da izgubite, novčanik, novac, ključeve ili neku druguu vrednu stvar. U 90% situacija, te svari nikada više ne nađete, a novac se jako retko kada može i vratiti, onaj ko ga nađe, definitivno se ušuti, uzme i krene dalje, Najgore od svega je to, da se izme novčanik, pokupi novac, a dokumenti koji su unutra se samo bace, a vlasniku napraavi ogromnu štetu u ponovnom vađenju tih istih dokumenata.

Mi vvam tako danas donosimo jednu jako zanimljivu i plemenitu priču iz Čačka, gde je mali Andrija Pavlović, koji je učenik 7 razreda osnovne škole “Filip Filipović”, igrajući se košarke na školskom igralištu, pored koša pronašao nečiji novčanik. Kada ga je otvorio unutra je našao ddokumenta i novac, a onda je potrčao koliko ga noge nose, da vrati novčanik nekome od mladića koji su tu igrali basket pre njih.

“Sa drugarima sam se igrao na poligonu, a kad smo krenuli kući pored koša video sam novčanik. Podigao sam ga i video da u njemu stoje i novac i dokumenta, prepao sam se kao nikada u životu. Uzeo sam ličnu kartu i prepoznao da izgubljeni novčanik pripada čoveku koji je sa društvom igrao košarku, a koji je pre nekoliko minuta otišao sa poligona, znao sam da ga mogu stići ako požurim. Potrčao sam koliko me noge nose da bih ga stigao i vratio novčanik”, kaže za RINU Andrija.

Kada ih je stigao, mladić nie bio ni svestan da je zaboravio novčanik, a njega i druga je počastio sa sladoledom?!

Preporučeno