Dolores Lambaša je jedna od najpoznatijih Hrvatskih glumica, čiji se život tragično završio na auto putu nedaleko od Zagreba, i to na istom mestu gde je 2013 godine poginuo i legendarni Makedonki pevač Toše Proeski. Naime, sve se desilo nadomak Slavonskog Brod, kada je vozač u džipu zaspao, a Toše koji je bio u snu, nikada se više nije probudio. Stojan Matavulj njen dugogodišnji kolega je bio sa njom u autu kada je doživela strašnu saobraćajnu nesreću.

Inače, zadobila je teške povrede glave i karlice, ali i unutrašnje krvarenje abdomena. Stojan je glavni krivac, jer je vozio preko 130 n sat, a bio je i u zatvoru čak punih 8 meseci, jer je direktno uticao na smrt popularne Hrvatske glumice. Inače, oni su pre toga bili u Beogradu na jednoj predstavi, a krenuli su da posete Stojanovog prijatelja u Zaboku. Kada je stigla u samu bolnicu, za Dolores je bilo i više nego kasno:”Kod nas je upućena u operativnu salu gdje je učinjena reanimacija i svi kirurški postupci semodinamske stabilizacije” – rekao je nakon operacije dr. Samardžić.

Inče, Dolores je bila vezana u autu, ali je bila u ležećem položaju, bapš kao i sam Toše Proeski, a auto je sletelo sa ceste, krenulo se prevrtati a ona je izletela kroz zadnje staklo od auta. “Bila je draga osoba, nosila je tu neku auru nesreće i nerazumevanja okoline. Bila je poseban na svoj način, još uvijek ne mogu poverovati da ju je zadesila takva tragedija. U posljednje vreme nismo radili zajedno, pa se nismo ni čuli, ali sjećaću je se kao drage prijateljice” – kazao je Vedran Milkota koji je s Dolores glumio u filmu Nikše Sviličića “Verujem u anđele”.

Preporučeno