– Melina i Haris Džinović u posljednjih par dana definitivno iskaču iz paštete. Jednostavno, imamo jako puno bračnih parova koji se razvode, mislimo na obične ljude. Međutim, ako ste na estradi, onda se o tome puno više priča. Pošto se Haris konstantno oglašavao, sada je došlo vrijeme i da Melina da svoju završnu riječ. 

  • Razvod Harisa i Meline Džinović, kojim je prekinut njihov 22-godišnji brak, izazvao je veliku pozornost i rasprave. Dok Haris u javnosti otvoreno govori o razvodu, Melina je odlučila zadržati privatan stav i suzdržati se od medijskih interakcija. No, nedavno se oglasila njezina prijateljica Hana Hadžiavdagić koja je rasvijetlila Melininu perspektivu razvoda. Prema Hani, Melina vjeruje da pojedinci posjeduju slobodu promijeniti svoje izbore i prekinuti vezu koja više ne funkcionira. Hana je dalje istaknula kako je ključ uspješnog braka ulazak u njega bez ikakvih prikrivenih motiva, a ako je veza izgubila na značaju, ne treba je produžavati.

Prepoznajući perspektive obje strane, Hana je priznala Harisovo ranjeno stanje, dok je Melina, umorna od svog braka, odlučila nastaviti dalje. Hana je tvrdila da je Melina itekako svjesna prirode svoje zajednice s Harisom, ali sada je povoljan trenutak da započne novo poglavlje u svom životu. Prijateljica Meline Džinović nakon pomnog razmatranja istaknula je važnost rješavanja njihovih problema na miran način, jer to izravno utječe na dobrobit njihove djece.

Nadalje, naglasili su važnost preuzimanja odgovornosti pojedinaca za svoje postupke i uvažavanja njihove dobi i trenutnih okolnosti. Bitno je napomenuti da su Melina i Haris Džinović nakon 22 godine veze prekinuli vezu. Kao par, u javnosti su bili smatrani jednim od najuravnoteženijih i najujednačenijih parova. Objava njihovog rastanka sve je iznenadila. Osvrćući se na negativne komentare upućene njemu, Haris je priznao da postoje pojedinci koji ga doživljavaju i kao zahtjevnog i povremeno mrzovoljnog. Izražavajući svoju sklonost tami, istaknuo je razliku između zahtjevnosti i mrzovolje, napominjući da potonje nosi negativnu konotaciju.

Zatim je spomenuo Melinu. Tijekom Melininog prvog posjeta mom pariškom prebivalištu, radoznalo je pregledala moj ormar i smjesta se raspitala o prisutnosti još jednog stanara. Smatrala je nezamislivim da žena ne stanuje ondje ili ne obavlja kulinarske dužnosti. Uvjerio sam je da živim sam i održavam besprijekornu organizaciju u svakom aspektu svog života, od pomno posloženih majica, košulja i hlača. Ova pažnja posvećena detaljima proizlazi iz mog urođenog perfekcionizma, kvalitete kojoj posebno težim u svojim glazbenim nastojanjima.

Kad je u pitanju netočno sviranje, daleko sam od nježnosti. Ako moj bend ima izuzetnu izvedbu na jednom koncertu, a onda padne ispod svog uobičajenog standarda na drugom, odmah mogu uočiti razliku. Publika možda neće primijetiti, ali ja sam itekako svjestan svake odsvirane note i razine angažmana svakog glazbenika. Sve se svodi na koncentraciju. Nije da ne opraštam pogreške, nego ih odbijam prihvatiti. U području glazbe nema mjesta za pogreške, a to se razmišljanje proteže i na moj osobni život. Iako ni sam nisam imun na pogreške, one me silno frustriraju.

Glazba zahtijeva savršenstvo, a ja sam taj zahtjev internalizirao u svim aspektima svog života. Haris je od samog početka njihove veze jasno dao do znanja da nema problema s Melinom. Uobičajena je želja žena diljem svijeta da žele promijeniti svoje partnere, iako je to uglavnom nemoguće. Možda mali postotak, oko 5 posto, može doživjeti određeni stupanj promjene u određenim područjima, ali u osnovi, pojedinci imaju svoju vlastitu inherentnu prirodu koja ostaje postojana. Žene posjeduju urođeni instinkt da vjeruju u svoju sposobnost da promijene svoje partnere na bolje, no pronalaženje kompromisa često je ključ stvarne promjene.

Preuzimanje inicijative je ključno. Osobno ne živim sam, već sa suprugom i dvoje djece, a kako bih zadržao kompatibilnost, postoje trenuci kada moram izaći iz svoje zone komfora i dati prednost potrebama drugih ispred svojih. To se pokazalo kada je Melina naučila kuhati uz mene. Što se tiče kulinarskih sposobnosti, moje kuharske sposobnosti su na razini mojih pjevačkih sposobnosti. No, ne nalazim se više u svakodnevnom kuhanju jer su tu odgovornost preuzela djeca. Postoje određena jela u kojima Melina briljira, nadmašujući moje vještine.

  • Zanimljivo, kad smo se tek upoznale, nije znala ni skuhati obično jaje. To nije moje postignuće, već njezino, jer je preuzela inicijativu da uči i postane vješta u onome što ju zanima. Ključ uspješnog kuhanja je iskrena strast prema njemu. Osobno sam morao pretrpjeti brojne neuspjele pokušaje i uništene posude prije nego što sam savladao umijeće pravilnog začinjavanja i izbjegavanja zagorevanja. Ali sada mi je kuhanje postalo jednostavno.

Preporučeno