Biljka domaćica je stekla glas zbog svoje sposobnosti da eliminiše ušnu mast, zbog čega je dobio nadimak “oleander”. Međutim, ljekovite sposobnosti ove biljke nadilaze njenu prethodno spomenutu funkciju. Sok iz njegovih listova se takođe koristi za ublažavanje kožnih oboljenja, kao što su čirevi, čirevi i opekotine. Vekovima se koristi kao prirodan i veoma efikasan lek za kurje oko, bradavice i pege od sunca. Sličnosti se mogu povući između biljke aloe vere, takođe poznate po svojim terapeutskim efektima na kožne bolesti, i biljke kućne pomoćnice.

 

 

S druge strane, komorač je visoko cijenjena biljka zbog svojih protuupalnih svojstava i svojstava u borbi protiv infekcija. Često se koristi za ublažavanje različitih stanja kože, pružajući olakšanje od opekotina, uboda i ugriza. Osim toga, sok od komorača koristi se kao prirodni lijek za ublažavanje bolova u uhu, gdje se nekoliko kapi može nanijeti na zahvaćeno uho. Za liječenje mioma može se koristiti mješavina od 300 grama listova komorača i 500 grama meda. Da biste napravili mast, počnite tako što ćete nasjeckati listove komorača i pomiješati ih s medom. Ostavite ovu mješavinu da odstoji dva do tri dana kako biste osigurali potpunu apsorpciju sastojaka.

 

 

 

Mast može služiti u svrhe izvan medicinske upotrebe, a može se koristiti i za održavanje domaćinstva. Za optimalnu efikasnost, konzumirajte mast na prazan želudac, prije konzumiranja bilo koje hrane ili pića, obično ujutro. Nakon konzumiranja, ključno je suzdržati se od bilo kakve hrane ili tekućine najmanje dva sata. Svojim jedinstvenim mehanizmom pospješuje metabolizam i olakšava eliminaciju štetnih toksina iz tijela. Međutim, važno je da se posavetujete sa lekarom pre upotrebe ovog proizvoda.

 

 

Preporučeno