Povratak otpisanih, Maratonci trče počasni krug, Kmiondžije, Ko to tamo peva.. Da li znate koji se glumac pojavljivao u svakom od ovih filmova? Pavle Vujisić je efinitivno jedan od poznatijih srpskih glumaca, koji je imao niz sjajnih uloga rođen je 1926 godine, a preminuo je krajem 80 godina prošloga veka, konkretno 1 oktobra 1988 godine.

Verovali ili ne, Pavle Vuisić je bio definitivno glumac koji je bio suvi talenat i koji nije imao završenu niti osnovnu školu. Inače od 19509 kada je krenuo sa glumom, pa sve do 1986 godine, popularni Pavle Vujisić je snimio čak 129 filmova, kao i 17 TV serija te 14 televizijskih filmova. “Car Konstantin”, “sedmoolujska”, “Zlatna arena”, “Oktobarska nagrada grada Beograda”, samo su neke od nagrada koje je on dobio za života.

Pavle Vuisić je rođen u Crnoj Gori, konretno na Cetinju, a majka Radmila je bila domaćica, dok je otac Miša radio u železari. Sa samo 18 godina učtvovao je na Sremskom frontu. Na velikom platnu se prvi put pojavio 1950 godine u filmu Vojislava Nanovića “Čudotvorni mač”. U mladosti se BVujisić okušao i kao amaterski novinar, a inače prve gumačke korake napravio je u pozorištu u Pančevu. Mnogi kažu da je boem i osobenjak, bio j ejako plaćen glumac, ali nikada nije govorio u medijima, koliko je to zapravo i bilo.

Tito je izrazio želju da se upoznaju, ali on nikda nije hteo, da bi ga jednog dana na kupanju zatekla titova pratnja i odvela ga da se upozna sa Titom. Kada su mu ponudili odeću, on je od besa odbio te je s Titom pričao u gaćama.

Preporučeno