Do sada smo jako puno puta pisali na temu, kako u Srbiji, ali i celoj regiji imamo jako puno poštenih ljudi, koji kada pronađu nečij evlasništvo odmah ga vrate. Ili odnesu novčanik ili torbu u prvu policijsku stanicu, ili na osnovu nekih podataka iz novčanika, pronađu samog vlasnika, i tamo mirne i čiste duše mogu da spavaju. Međutim, imamo i onu drugu, doduše jako ređu grupu ljudi, koji samo uzmu vrednosti, a lične dokumente i postale jako bitnepapire samo bace u kontejner, ili najbližu reku.

Iz Srbije smo do sada imali jako puno ovakvih priča, a jedna koja kuruži ovih dana u svim medijima je definitivno za rubriku verovali ili ne. Naime, Savo Petrović, koji ima samo 21 godinu iz Ljubovije, i koji je konobar, na svome radnom mestu je pronašao žensku torbu sa čak 42.000 evra i platnim karticama, i bez razmišljanja ju je odneo u policiju. Sve se dešavalčo u lokalu “015”, kada je sklanajo šoljice i pepeljare sa sstola, primetio je torbu.

“Uneo sam je u lokal i odmah pozvao pozornika koji je bio u blizini jer sam znao da gosti, dve žene i dva muškarca, nisu iz Ljubovije. Pogledali smo dokumente i videli da ženu ne poznajemo, a u torbi smo ugledali mnogo para i mnoštvo platnih kartica. Pozvali smo stanicu policije oni su došli i preuzeli torbu” – priča Petrović.

Mnogi su mu govorili da je lud, što je sve vratio, a žena iz Loznice mu nije pokonila ni za kafu “Pojedini mi govore da sam lud što sam vratio tolike pare, a ja bih opet isto učinio. Siguran sam i da bi većina to isto uradila, čak i oni koji me kritikuju” – kaže skromno Savo

Preporučeno