Najbolji prijatelj čoveka je pas, a ova poslovica važi i za konje, ali jedina životinja na svetu koja svoga vlasnika voli najviše i više od sebe jeste upravo pas. U nekim jako ekstremnim situacijama imamo i to da su psi spremni dati svoj život za svog vlasnika, ali verujemo da ste gledali film sa poznatim glumcem Ričard Girom, kada je njegov pas nakon njegove smrti svaki dan čekao na starom mestu da se pojavi, ali na veliku žalost je on preminuo i nije se pojavio nikad.

To je samo jedan od primera koliko su zapravo psi verni, ali jako puno ljudi se boji pasa iz prostog razloga, jer su ubeđeni da će ih ugristi ali istina je potpuno drugačija. Neki imaju komplekse od malih nogu kako su ih nekada psi ujedali, pa se danas boje ča i pudlica. Međutim, sa prvom se nekada treba bojati jer imamo napuštenih pasa koji zarade besnilo i onda vas stvarno mogu da ujedu.

Dok je druga opasna stvar ta kada naletite na pse lutalice koji ima jako puno, a među njima par ženki, moguće je da tada mužjaci pod udarom testotosterona i jako su razdražljivi pa mogu da ujeu čak i običnog prolaznika koji se zadesio tu. Imali smo priliku da već par puta pišemo o tome kako se na javnim mestima dešava da pas koji ej napovdcu iz čista mira ujede dete ili čoveka, kako reagovati u tom trenutku?

Ono što je najbintije jeste da se ne smete plašiti, psi naime imaju jako moćan njuh i tako da osete miris vašeg adrenalina odnosno straha, osete nadmoć i odmah vas napadaju. Zato mu morate pokazati da se ne bojite postavite se dominantno i naređivački prema njemu, i nećete imati problema sa psima.

Preporučeno