Istraga o tragičnom incidentu u kojem je sudjelovala obitelj koja je prošle godine tragično skočila s balkona na 7. katu u Švicarskoj sada je završena i službeno zatvorena. Nakon temeljite istrage, vlasti su utvrdile da su roditelji pedantno orkestrirali svoje kolektivno samoubojstvo, pokazujući opsežan predumišljaj.

Dana 24. ožujka 2022. u Montreuxu se odigrala razorna tragedija koja je rezultirala gubitkom ne samo roditelja već i njihove 8-godišnje kćeri i majčine sestre blizanke. Za divno čudo, jedini preživio ovaj stravičan događaj bio je njihov 15-godišnji sin, koji je prvo bio u komi zbog teških ozljeda, ali se u međuvremenu izvrsno oporavio.

Prema istražiteljima, on se ne sjeća tog kobnog dana. Pregledom je vidljivo da nema naznaka fizičkog obračuna, a nalazom obdukcije utvrđeno je da osobe nisu konzumirale nikakve droge. Nakon temeljite jednogodišnje istrage, švicarske su vlasti službeno objavile da su majka i njezina sestra razvile intenzivnu fiksaciju na mnoštvo teorija zavjere.

Sadržaj njihove nastambe sastojao se od asortimana hrane, medicinskih potrepština i sanitarnih potrepština, a sve je bilo pomno organizirano. Njihovi izleti vani bili su rijetki, a djeca su se školovala u granicama svog doma.

Vlada i lokalne vlasti utjerale su strah u žene, navodeći ih da upozoravaju svoju djecu na inherentne opasnosti svijeta. S početkom pandemije koronavirusa i rata u Ukrajini njihova paranoja se pojačala. Istragom je otkriveno da su pomno planirali, pa čak i izveli “generalnu probu” samoubojstva.

Prema policijskom izvješću, strpljivo su čekali povoljan trenutak da odu s ovoga svijeta i potraže utjehu na nekom dalekom mjestu, daleko od svojih strahova.

Na kobnu odluku je, naime, utjecao dolazak policije. Nakon što nije odgovorio na više pisama, oca su jutros policajci podsjetili na skori sastanak s odgajateljima na kojem će se razgovarati o školovanju njegova sina koji se školuje kod kuće. Nakon što su odbili pristup policiji, njihovi su životi tragično prekinuti samo nekoliko trenutaka kasnije. Samo da znate, obitelj se prije nekoliko godina preselila iz Francuske u Švicarsku.

Švicarske vlasti uputile su zahtjev javnosti, pozivajući ih da poštuju privatnost preživjelog sina.

Preporučeno