U nastavku današnjeg članka govorimo o segmentu zdravlja, koje je najbolje da se obnovi u proleće, nakon dugih zimskih dana. Jednostavno ljudi se uspavaju, loše se hrane tokom novogodišnjih praznika, a sve to svakako da utiče na naše zdravlje, au ova vremena se definitivno treba paziti kako i šta se unosi u organizam. 

Svakako da nutricionisti najviše savetuju da treba iskoristiti prolećne plodove, a pri tome se svakako najviše apsotrofira sveže voće i povrće, da se telu osigura dovoljan broj kvalitetnih vitamina, i ostalih segmenata koji su itekako bitni po jednu osobu. Također je preporuka da se jedu presni, a ne termički obrađeni, a mi danas govorimo kao što i sami možete da vidite o čuvarkući, koju svako od nas poseduje. 

Ona je itekako zdrava u jako velkom procentu za jednog čoveka i njegovo zdravlje. Rešava neke zdravstvene ttegobe, a mi je danas preporučujemo a mesom, i kako ona zapravo može da utiče na jednu osobu u toj kombinaciji. Kada se sveže iscedi, jako je dobra za upalu uva, za čireve na želudcu, za razne kraste i obolenja kože, kao i za rane i opekline koje jedna osoba može da doživi. Uzmite 300 grama svežih listova čuvarkuće, iseckajte ih i pomešajte s apola kilograma meda. 

Kada sve pomešate, premestite u teglu i držite je u frižideru, a onda svako jutro jedite po jednu kašiku i na ovaj način žćete telo da itekako očistite telo od silnih toksina. Da li ste znali za ovaj recept, i podelite sa nama vaša mišljenja kako koristite čuvarkuću?

Preporučeno