Slavko Štimac je efinitivno čovek koji j obeležio jedan celi deo Jugoslovenske kinematografije. Varljivo leto 68, Otac na službenom putu, samo su neki od hit filmova u kojima je glumio popularni Slavko Štimac. Također je se proslavio u hit filmovima o II Svetskom ratu, gde je u par navrata glumio i male partizane, koji ssu se borili protiv nemaca.

Međutim, početkom 90 godina prošloga veka kada su krenule i ratna dejstva u bivšoj Jugoslaviji, on se i definitivno preselio u Beograd. O svojoj glumi je jednom prilikom rekao sledeće:” Sve te ljubavne scene mi uopšte ne prijaju, ne volim da ih snimam i to nema nikakve veze od izbora partnerki u filmu ili seriji u kojima glumim. Jednostavno, kada nema neke hemije, nema potrebe za takvim scenama.”

Sa druge strane kada su ga pitali za scenu u pekai, kada je mesio Jagodinku, on je uz osmehg rekao sledeće:”Konkretno, ta scena sa Jagodinkom ispala je onako kako sam i očekivao. To je očigledno ono što sve najviše i zanima. Mene lično je bilo sramota da sebe kasnije gledam u toj sceni, ali to je gluma, na to se naviknete kroz vreme”

Međutim, njegov privatni život j evezan za samo jednu ženu. a to je vesna Glubović, sa kojom je u braku još od sredin 80 godina prošloga veka, kad aju je upoznao u Nju jorku gde je ona studirala. O svom putu u Ameriku, rekla je sledeće:”‘ Nije to bila hrabrost kako mnogi misle, više ludost. Otišla sam kao da idem na izlet, sa jednom torbom u kojoj su bile dvije knjige: “Srpske junačke pjesme” i “Novi zavjet”. Imala sam nešto malo para, nisam znala engleski, ali sam bila riješena da tamo zauvijek ostanem” .

Preporučeno