Svaki dan imamo priliku da pročitamo neku vest koja nas šokira i ostavi bez komentara, a verujemo da će tako biti i sa ovom vesti. Bezbednosni snimci su uhvatili trenutak kada se jato žutoglavih kosoba izennada srušilo sa neba na ulicu u severno meksičkoj državi Čivava. Trenutno, za sada nije poznato kako je došlo do ove pojave koaj je uplašila mnoge.

Građani grada Kuautemokae, otrkili su nekoliko mrtvih ptica otkrili su rano ujutru 7. februara. U tu oblast je pozvana lokalna policija, koja je primetila na desetine mrtvih ptica na trotoarima i ulicama, prenose lokalni mediji. Veterinar koji se našao na licu mesta na zahtev vlasti ukazao je da su ptice možda uginule usled udisanja toksičnih isparenja iz obližnjeg toplana ili preopterećenja dalekovoda, izvestio je El Heraldo de Čivava. Međutim, konkretan uzrok nije odmah utvrđen.

U pitanju je žutoglavi kos koji uglavnom leto provodi u zapadnom centralnom delu SAD i Kanadi, a zimi migriraju u zapadne SAD iz Kalifornije u Teksasu i južno u Meksiko i Centralnu Ameriku, prema Nacionalnoj federacij za divlje životinje. Također, slična situacija koja je mnogo šookirala se dogodila u PEnsilvaniji početkom 2020 godine, kada su ptice iznenada pale sa neba u okrugu Baks, što je jedan svedok opisao kao scenu iz horor filmova. Koje je vaše mišljenje ovome dešavanju? Pišite nam u komentar vaša mišljenja. Video snimak kako je to sve izgledalo možete da pogledate na ovom linku ispod.

ovde.

 

Preporučeno