Mi se u nastavku današnjeg članka malo fokusiramo na najveću moguću opasnost koja se može naći u prirodi a to su svakako zmije. Ove godine je leto poprilično jako pre došlo a samim time i zmije, koje su itekako agresivnije u odnosu na prethodne godine. Naime, sve je veći broj slučajeva da zmije ulaze ljudima po kućama, a ono što je sve iztekako šokiralo je to, da u pojedinim zgradama se popnu čak i na više spratove, i zadese se ljudima u stanu.

Također u gradovima koji su jako blizu mora i gde su jako visoke temperatuure to je itekako učestala stvar. Tako primera radi u Trebinju u Republici Srpskoj je zabeleženo da su zmije počelle ljudima u kuće da ulaze. Tako je mišo Pamučina iz “Ekologije i bezbednosti” iz Trebinja, a on se skoro nikako ne boji zmija. Tako da je u proteklom vikenndu kada su temperature u ovom gradu bile jako visoke, uhvatio u samom centru grada čak tri zmije, jednu u kući, jednu ispred, a jedna je čak bila i u jednom ulazu.

“Ovaj poskok na balkonu kuće nije nikako mogao dospjeti na to mjesto, osim preko fasade kuće, a vlasnici su ostali nasmrt preplašeni kada su ovu otrovnicu našli kako se kroz persijane pokušava uvući u unutrašnjost kuće, pa su zatvorili balkonska vrata i pozvali našu ustanovu”, istakao je Pamučina. “Nemam običaj da ih ubijam, ali sam ovoga puta ubio obe, s obzirom da su bile jako ljute, otimale su se i grizle hvataljku, oko koje su obmotavale tijelo, a i zbog činjenice da su u pitanju najotrovnije vrste zmija koje sam dugo morao voziti do nepristupačnih terena”, kaže Pamučina.

Preporučeno