Kako je saopšteno iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda, Srbija će tokom jutarnjih sati imati prolaznu maglu po kotlinama na jugozapadu i na Pešterskoj visoravni. Ostatak dana očekuje se sunčano i toplo vrijeme. Duvaće umjeren i slab vjetar istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža temperatura kretat će se od devet do 19 stepeni Celzijusovih, a najviša dnevna od 30 do 33 stepena Celzijusova.

 

 

Beogradska vremenska prognoza za danas predviđa sunčano nebo i toplo vreme uz slab do umeren jugoistočni vetar. Tokom noći se očekuju temperature od 16 do 19 stepeni Celzijusovih, dok će najviša dnevna temperatura iznositi oko 33 stepena Celzijusova. Meteorološki alarm je aktiviran. Srbija je trenutno pod žutim vremenskim upozorenjem zbog opasno visokih temperatura. Takvo upozorenje ukazuje da je vrijeme potencijalno opasno. Iako prognozirani vremenski događaji nisu neuobičajeni, ipak je potrebno biti oprezan ako se namjeravate baviti aktivnostima koje su podložne meteorološkim rizicima. Savjetuje se da ostanete informisani o očekivanim meteorološkim uslovima i izbjegavate nepotrebne rizike kako je navedeno na službenoj web stranici RHMZ-a. Tokom narednih dana, vremenska prognoza je dostupna za pregled. U srijedu će biti obilnog sunca i intenzivne topline, a poslijepodne se očekuje pojava oblaka. Duvaće slab vjetar južnog i jugozapadnog smjera. Preovladavaće normalni uslovi pritiska. U jutarnjim satima se očekuju temperature od 9°C do 19°C, a poslijepodne od 31°C do 34°C. Veče će biti suvo i prijatno toplo.

 

 

U 22 sata temperatura će se kretati od 18°C ​​do 25°C. U četvrtak se predviđa blagi pad temperature, praćen promjenjivom naoblakom koja povremeno dozvoljava sunčana razdoblja. Postoji i vjerovatnoća kratkih perioda padavina ili lokaliziranih pljuskova, potencijalno praćenih grmljavinom, tokom cijelog dana. Tokom predstojećeg petka i subote očekuje se nešto niže temperature, ali i dalje prijatne. Tokom dana će se razvijati oblačnost, sa sunčanim intervalima. Moguća je kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi.

 

 

Preporučeno