Na portalu magazindan.info 15.09.2023. godine objavljen je članak čiji je naslov bio UBIJEN SAŠA! PUCALI U NJEGA DOK JE SJEDIO U KAFIĆU SA SUPRUGOM I KĆERKOM: Upravo stigle informacije (FOTO). Portal Rasklinkavanje.ba uradilo je analizu ovog članka te ga označio kao dezinformaciju jer se kroz sam naslov aludira na to da je ovo aktuelna vest a ne situacija koja se desila prije 3 godine i to u Ekvadoru. Dodatna pogrešna informacija ovog članka jeste rečenica u kojoj se navodi da se ubistvo desilo “juce u 18 sati”  slučaj se odvio 2020. godine.

 

Kako nezvanično prenose lokalni ekvadorski mediji, kada se desilo ubistvo Saše Spasića iz Niša, on je tada  sa suprugom i detetom večerao u jednom restoranu. Incident se dogodio prije 3 godine kada je neidentifikovani profesionalni ubica ušao u kafić u trgovačkom centru Samborondon i upucao žrtvu najmanje tri puta, što je rezultiralo njegovom smrću. Snimci nadzora zabilježili su cijeli događaj, a pojedini strani mediji sugeriraju da je motiv bio kriminalni zbog upotrebe profesionalnog ubice.

 

Napadač, tamnoput, vitak muškarac kratke kose, bio je u potpunosti obučen u crnu odeću i nosio je crnu masku i pantalone. Ubica je nakon ispaljenih hitaca pobegao sa lica mesta, a Sašu je ostavio da leži na zemlji. Svih osam ostalih prisutnih kupaca odmah je nakon napada pobjeglo. Nakon incidenta, ostali posetioci su u strahu pobegli, dok je Sašina supruga vrištala i molila za pomoć. Nezvanično se navodi da je žrtva udarena u glavu. Ubrzo nakon zločina stigle su vlasti i izvršile istragu. Daljom istragom, u stanu Saše S. otkrivena je značajna količina novca, što je dovelo do sumnje da je možda bio umiješan u narko kartele, a ne na meti farmakomafije, kako se do sada mislilo. Ova spekulacija je nastala zbog činjenice da su Spasić i njegova porodica otputovali u Ekvador radi posla vezanog za farmaciju. Smatra se da je ubistvo povezano sa organizovanim kriminalom i trgovinom drogom, što potkrepljuju dokazi prikupljeni tokom istrage. Lučka dokumenta pronađena u posjedu pokojnika dodatno potvrđuju ovu teoriju, kao i otkriće 250.000 dolara u njegovoj kući u susjednom gradu La Aurora.

 

 

Nakon ubistva Saše Spasića, njegova supruga je izrazila spremnost da sarađuje sa vlastima. Međutim, glavna prepreka sa kojom se suočavaju istražitelji je činjenica da ona ne govori tečno ni engleski ni španski, što otežava pribavljanje informacija neophodnih za razjašnjavanje detalja oko smrti njenog supruga. Prema riječima predstavnika policije, oni trenutno istražuju različite metode komunikacije s pojedincem kako bi stekli vrijedne uvide. Saša Spasić, koji je često posećivao Ekvador, boravio je jedno vreme u Južnoj Americi. Stigao je u martu i imao vizu od 18 mjeseci. Predstavnik je napomenuo da Spasić nije ranije imao dosije u lokalnoj policiji. Krivac, koji je imao tamniji ten od većine, uhvaćen je kamerom kako Spasića snima tri puta. Tokom incidenta, Spasić je sedeo pored supruge i ćerke u tržnom centru. Na snimku se vidi da je napadač sedeo na klupi u blizini Spasićeve porodice, zaokupljen mobilnim uređajem.

 

Čitaocima se izvinjavamo zbog prenošenja dezinformacija koje su predstavljenje u samom naslovu i tekstu ovog članka.

Preporučeno