Nikola Jokić je veoma privržen svom rodnom gradu , te njegova veza  sa  rodnim Somborom je evidentna samim tim što svaki slobodan trenutak koristi da provede u Somboru . Naime , Nikola se često vraća u mjesto gdje je odrastao i gdje se nalazi njegova porodična kuća, tako pokazujući nepokolebljivu posvećenost svojim najmilijima. Jasno je da su mu drage uspomene na radosno i bezbrižno detinjstvo u Somboru.

 

 

Ovog ljeta imali smo nekoliko prilika da ga posmatramo kako se odlično zabavlja u svom rodnom gradu. Nikola Jokić je prvobitno stanovao na četvrtom spratu obližnje zgrade. Kasnije su se njegovi roditelji preselili u stambeni kompleks koji se sastoji od dva stana u kojem trenutno žive. Kao i njegova braća Nemanja i Strahinja, košarkaš se rado seća svog detinjstva. Poznati sportista gradi raskošno imanje na ogromnom zemljištu udaljenom samo kilometar. Imanje se sastoji od pet prostranih kuća koje nude dovoljno prostora za njegovu porodicu, uključujući roditelje Mikolu i Nataliju, te braću i sestre Strahinju i Nemanju. Uprkos uspehu, Nikola Jokić ostaje duboko vezan za svoju porodičnu kuću u rodnom gradu i često je posećuje.

 

 

Jokićev komšija je u jednom intervjuu ispričao da je on značajno uložio ne samo u svoj dom, već i u nekadašnja imanja i zemljište svojih roditelja. Osim toga, poznato je da Jokić velikodušno podržava članove svoje porodice kad god je to moguće, nudeći im značajnu pomoć. Iako nema direktnih informacija o njihovim prošlim okolnostima, jasno je da sada žive u poboljšanim uslovima zahvaljujući uspjehu košarkaša. Komšija je takođe napomenuo da i pored prethodnih finansijskih problema porodica živi skladno. I sam Jokić je tokom djetinjstva živio skromno kao i njegovi vršnjaci, pa se vjeruje da je to jedan od razloga zašto je posvećen izdržavanju ne samo svoje porodice, već i druge djece u nevolji.

 

 

Preporučeno