Od sahrane kraljice Elizabete u Londonu pre više od godinu dana, velika je pažnja javnosti bila usmerena na prividnu transformaciju izgleda Katarine Karađorđević, posebno na njen primetan gubitak kilograma. Nakon krunisanja kralja Čarlsa u maju ove godine, javne rasprave o ovoj temi su se nastavile, a mnogi su izrazili zabrinutost za princezino dobro. Javnost Srbije duboko je zainteresovana za vesti vezane za kraljevsku porodicu.

 

 

U intervjuu za “Gloriju”, princeza je izjavila da njen gubitak kilograma nije bio nagli, već da se desio u poslednje dve godine, tokom kojih se suočila sa brojnim stresnim situacijama koje su je imale danak. Uprkos ovim izazovima, ostala je posvećena svom poslu zbog njegovog značaja. Na pitanje da li postoji razlog za zabrinutost, princeza je priznala da je ljudska i podložna efektima pritiska, ali nije izrazila dalju zabrinutost. Želim da izrazim svoju zahvalnost na vašoj brizi, ali zaista nema potrebe za brigom. Zahvalan sam svima koji su me imali u mislima i želim da vas uvjerim da radim dobro i da sam u potpunosti posvećen svojim dužnostima. Moje obaveze nisu samo prema meni samoj, već i prema građanima Srbije i Republike Srpske, kao i prema dobrodušnim navijačima koji su godinama pomagali mom suprugu i meni u našim naporima da pomognemo našoj zemlji. Naša posvećenost služenju našoj zajednici je ono što nas motivira da nastavimo živjeti ovdje. Nedavno je u septembru prisustvovala okupljanju “NALED-ovaca” i svečanom koktelu, što svedoči o njenom postepenom vraćanju pređašnjem načinu života nakon teškog perioda.

 

 

Očigledna je njena otpornost i odlučnost u savladavanju izazova s ​​kojima se suočavala, a jasno je da su prepreke na koje je nailazila bile samo privremene, zbog čega je postala još jača. Kada su Katarina Karađorđević i njen supružnik, prestolonaslednik Aleksandar Karađorđević, ušli u Beli dvor, sve oči su bile uprte u njih. Iako je par dobio mnogo komplimenata, čini se da niko nije primetio koliko je Katarina delovala upečatljivo i robusno. Bilo je evidentno da je povratila vitalnost i energiju, ali je povratila i kilograme koje je prethodno izgubila. Porodica Karađorđević za ovu priliku odabrala je skromno ruho. Aleksandar je obukao elegantno crno odelo, dok je princeza nosila svečani outfit koji se sastojao od svetlucavog srebrnog sakoa i suknje.

 

 

Za princezin prefinjen izgled dijelom je zaslužna harmonična shema boja njenog salona, ​​kao i njen ukusan izbor nakita. Međutim, njen blistavi osmeh je zaista privukao pažnju ljudi, jer je odavao osećaj poverenja i zadovoljstva u njenom sopstvenom identitetu. To je ono zbog čega je zaista zablistala.

Preporučeno