Vjeran Miladinović rođen je u Zagrebu 1958. godine, njegova majka Tereza izbačena je iz škole jer je bila trudna. Neko je vrijeme živjela u parku prije nego što je smještena u prihvatilište za nezbrinutu djecu i mlade. Kada se rodio, Vjeran je ostao sam kod kuće, a nekoliko godina kasnije otac ga je odveo kod bake, a kasnije u Prokuplje. Najveća prekretnica u mladićevom životu bila je selidba u Beograd, dolazak tamo s očevom obitelji. Tamo je upoznao ljude koji misle poput njega i počeo se šminkati, nositi uske traperice i baviti se prostitucijom. Godine 1978. izbačen je iz svog doma, a iduće godine odlučio se transformirati u Melinku, ali je o sebi nastavio govoriti i kao o muškom i ženskom.

Tu je odluku donio u 31. godini i prostituirao se uglavnom u Ulici Gavrila principa kod Zelenog venca. Uvijek je nosio uske kratke hlačice, štikle i upečatljiv nakit. Nemoguće je utvrditi je li o Melinki ispravno govoriti i pisati u ženskom ili muškom rodu, jer se i sama Vijeran izražavala i predstavljala na oba načina. Bio je prvi otvoreni transvestit. Bio je prostitutka, što je dugo smatrao svojom osnovnom profesijom, ali i više od profesije. Melinka je poznata u kraju i većina je voli. Prema urbanoj legendi, slavni redatelj Zelimi Zelnik bio je fasciniran njezinim talentom te ju je angažirao u dva svoja filma, “Dobro jutro, Beograde” i “Lijepa žena gradom šeta” 1995. godine igrala je i glavnu ulogu u “Beograd”.

Sada već kultni film “Marble Butt.” To joj je donijelo veliku slavu, a u tom razdoblju Melinka je napisala i svoju autobiografiju Teresin sin. Vijeland je ubrzo najavio Melinkino “mirovinu”. “Nikad nisam rekla da je dobro zarađivati ​​od prostitucije. Sada sam samo umirovljena prostitutka. U penziju sam otišla zadnjeg dana NATO invazije. Jedva sam prošla Ulicom Gavrila Principa. U ove tri godine samo sam dva puta išla After Osjećao sam se užasno. Znao sam da sam pobjegao sa dna života. Ovo dno je puno smrti, korupcije, zla, pohlepe, izopačenosti. Sa tog dna svi su isti: prostitutke, makroi, mušterije i netko Neki autoriteti, koji zna koji.

Nakon svega sto sam prosao mogu zakljuciti nizak moral -visoki standard.Porok kojem je velika vecina nas sklona.Sada sam kao i svi u ovoj zemlji Zivim kao obicni gradjanin.Zivim od place do plaće, radim 25 godina i nikada nisam napustio posao. Možda nisam baš koristan član ovog društva, ali sam osoba od velikog interesa”, rekao je godinu dana prije nego što je ubijen.

Preporučeno