Pa akcionim filmovima koje možemo svakodnevno da vidimo na TV ekraanima, jako puno puta smo imali scenu kada neki lopov uleti u super market, obavezno ima kapuljaču na glavi i uz vađenje pištolja traži sve što se nalazi u kasi. To su u 90% situacija osobe koje su narkomani, i koji zbog par desetina dolara rizikuuju svoj žđivot, jer jako lako moigu da izgube glavu. Zna se jako dobro da svi punoletni ljudi u Americi imaju praavo da imaju naoružanje, i da pucaju uz prisustvo svedoka, ako im je ugrožen život. Zato svaki prodavac ima ispod pulta neki kraći šotgan, i većina ih i reagje, a ako policija dođe na lice mesta, oni bez ustručavanja pucaju u metu.

Međutim, neki od lopova ima tu nesreću da naleti na osobu koja je također u prodavnici a da ima neki pojas iz borilačkog sportaa. Tako je jedan bosanac u Ćikagu koji se zove Idriz Redžović, postao heroj preko noći, pošto je svladao jednog lopova u marketu u kojem je i on također bio.

Redžović je, kako se saznaje, fizički obračunao sa jednim muškarcem, nakon što je taj muškarac pre toga napao mladoga prodavača, koji je mao tek 19 godina u želji da opljačka radnju, međutim, nije računao na opakog bosanca. Da nevolja po pljačkaša nije mogla da bude gora pokazuje i to da je redžović vlasnik crnog pojasaa u džiu džicu, te da ima svoj borilački klub u Čikagu u kome je jedan od glavnih instruktora ovog borilačkog sporta. Pogledajte i smi kako je sve izgledalo…

Preporučeno