Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je nedavno održao govor , i tim putem se oglasio povodom uvođenja prehrambenih proizvoda koji će uskoro biti označeni kao “povoljnija cena” u maloprodajnim objektima. Ova inicijativa ima za cilj obezbjeđivanje jeftinijih cijena proizvoda u odnosu na trenutnu tržišnu cijenu.

 

 

Predsjednik je dao konkretan primjer korpe osnovnih proizvoda kako bi ilustrovao ovu novu inicijativu. Predsjednik je također uvjerio javnost u dostupnost dovoljne prehrambene sigurnosti za narednu godinu. Na stopu inflacije često utiču cijene energije, a poljoprivrednici će moći imati koristi od ove nove inicijative jer će imati pristup plavom dizel gorivu po nižim cijenama. Iako je u početku bilo zabrinutosti oko dostupnosti određenih proizvoda poput ulja i brašna, oni su sada uključeni na listu proizvoda s nižim cijenama. Pregovori sa Međunarodnim monetarnim fondom (MMF) neophodni su za utvrđivanje cijena nafte, a predsjednik je oprezan u vezi s tim procesom s obzirom na različite komentare koji su se pojavili.

 

 

Nažalost, neki pojedinci su predsjednikove namjere izvukli iz konteksta, što je dovelo do neopravdanih optužbi. Njihovoj političkoj platformi nedostaje bilo kakva konkretna politika, program ili plan. Jedina vidljiva karakteristika njihove ideologije je neprijateljstvo. U nedavnom obraćanju javnosti, predsjednik je izrazio zahvalnost na prilici da komunicira i istakao važnost dijaloga. Došlo je do promjena u cijenama nekoliko proizvoda. Na primer, domaća marmelada je snižena sa 290 dinara na 190 dinara, a suncokretovo ulje sa 160 dinara na 144 dinara. Brašno tipa 500 sada ima cenu ispod 50 dinara, što je manje u odnosu na prethodnu cenu od 79 dinara. Na listu artikala sa sniženim cijenama dodani su i drugi proizvodi, poput petit keksa i namaza “Sirko”. Osim toga, predsjednik je najavio daljnje popuste na razne proizvode koji će narednih dana biti dostupni u svim supermarketima. Tokom obraćanja, predsednik se osvrnuo i na kritike vezane za prijem srpskih sportista, među kojima su košarkaši i Novak Đoković.

 

 

Predsednik smatra da je uspeh srpskih sportista izazvao nelagodu kod pojedinih pojedinaca. Predsednik je istakao da će kritičari uvek naći šta da kritikuju o Srbiji, bez obzira na temu koja je tema. On je zaključio ističući značaj ulaganja u sport, posebno u sportske klubove kao što su Crvena zvezda i Partizan. Izjava predsednika je nedvosmislena – njegov cilj je da na najefikasniji način služi javnosti i građanima Srbije, a ne da ikoga iskorišćava.

Preporučeno