U ovom članku želimo pružiti korisna rješenja za one koji se bore s invazijama golubova na svojim balkonima. Ako ste jedan od mnogih ljudi koji su umorni od dijeljenja vanjskog prostora s ovim pticama, imamo nekoliko učinkovitih metoda da ih trajno držimo podalje.

 

 

Jedna takva metoda je da svoj balkon prekrijete aluminijskom folijom. Oni koji su isprobali ovaj trik tvrde da se golubovi nikada ne vraćaju. Ukrašavanjem vaše terase što je više moguće folijom, golubovi će se odvratiti od približavanja vašem balkonu. Osim toga, možete koristiti i druge taktike kao što je uključivanje šarenih elemenata. Na primjer, možete objesiti uže iznad balkona i za njega vezati trake od tkanine u boji, plastične vrećice, plastične boce, velike balone, CD-ove ili vjetrenjače. Kada dune vjetar, ovi predmeti će se pomicati i odvratiti golubove.

 

 

Druga opcija je korištenje gel ili sjajnih traka, koje su dostupne u ultraljubičastim, reflektirajućim svjetlosnim i hologramskim varijantama. Da biste odvratili golubove da slete na vaš balkon ili prozorsku dasku, postoje različite metode koje treba razmotriti. Jedna od opcija je korištenje gelova koji se pticama pojavljuju kao plamen, odvraćajući ih od sjedenja. Druga opcija je postavljanje trake sa plastičnim, tupim šiljcima na ogradu i prozorsku dasku, vodeći računa o izbjegavanju metalnih šiljaka koji bi mogli naštetiti pticama.

Alternativno, umjesto trake mogu se koristiti metalne spirale i pokretne šipke. Konačno, pričvršćivanje ribarske mreže na ogradu i njeno zatezanje također može spriječiti ptice da pristupe balkonu ili prozoru. Jeste li imali problema s golubovima i pokušali ste s bilo kojom od ovih strategija? Pozdravljamo vaša mišljenja i iskustva.

 

 

Preporučeno