Mi se danas posvećujmo segmentu TV voditelja na Balkanu. Svi oni koji su malo stariji i koji se sećaju vremena od pre 20 i više godina, verujemo da se sećaju da je posao TV voditelja bio posao kojeg nije mogao svako obavljati, dok je danas situacija totalno drugačija. 

Naime, danas može obični elektrotehničar ili pravnik raiti ovaj posao, dok je pre se znalo, da morate imati završenu najmanje žurnalistiku ako se želite baviti sa ovim poslom. Zato se tada dešavale greške skoro nikako, i tačno se znalo ko je radio koji posao. Također, voditeljice su bile pristojno obučene, imale su sjanu dikciju, i bilo je ih je užitak gledati. 

Danas to već nije takav slučaj, sve se svelo na se ksipil, golotinju, a posao čitanja vesti ili vođenja neke emisije, nema veze sa životom. Dovoljno je samo da pogledate jednu Jovanu Jeremić i sve će vam biti definitibno jasno. Ni zrno profesionalizma, krebeljenje na TV ekranima, a svi oni koji gledaju pink subotom i nedeljom ujutro, jako dobro znaju o čemu pričamo. 

Mi danas ipak govorimo o nacionalnoj frekvenciji, odnosno RTS-u, gde ne može svako voditi pa čak ni vremensku prognozu. Međutim, da se i kod njih desi neki veći nesporazum, govori nam scena sa centralnog dnevnika, kada je voditeljka prozvala kolegicu da pročita vremensku prognozu, a ona u stvari nije bila spremna. Naime, govorila je sa toncem i zezala se, a U JEDNOM TRENUTKU JE KRENULA ČAK I D PLEŠE. Međutim, sve je to na par sekundi otiplo u eter, pogledajte i sami kako je sve izgledalo. 

Preporučeno