Za danas jedna jako zanimljiva tema, koaj će sve definitivno da privuče sa obzirom na trenutnu krizu koja vlada u celoj regiji. Naime, svi smo svesni da je u poslednja 4 meseca, od kako je krenuo rat u Ukrajini, da su cene goriva i hrane naprosto eksplodirale. Mi se danas bavimo sa činjenicom, šta se to danas u Srbiji može kupiti za 10 dinara? Kada se sve sabere i oduuzme, definitivno se ništa ne može kupiti. Danas se čak ne zima ni kao kusur, a do pre saamo par godina, sa 10 dinnara smo mogli da izađemo sa bar nekom sitnicom u rukama. Mi se danas bavimo sa time, šta se moglo kupiti ne toliko davno, 2018 godine.

Evo šta ste u Srbiji te godine, mogli da kupite za 10 dinara: Kesica limuntusa – 9, Kesica sode bikarbone – 8, Žvaka – 5, Bombona – 5, Kifla u poslepodnevnim satima – 10, Pakovanje papirnih maramica – 10, Plastična šnalica – 10, Cigareta na komad – 10, Jaje na pijaci – 10, Vanilin šećer – 10 dinara. Danas je definitivno nemoguća misija da se negde u beogradu može kupiti kifla za 10 dinara. Pakovanje maramica je oko 12 dinara, soda bikarbona je skoro 14 dinara, limuntos je 15 dinara, dok je jedno jaje na pijaci od 15-25 dinara.

Žvake i bombone na komad, skoro da više nigde i ne postoje. Najjeftinija je danas ćokolodna bananica koja košata 1.99 dinara. Potrošačka korpa u Srbiji danas iznosi skoro 42.000 dinara.  Međutim, da u Srbiji može nešto da se kupi za 1 dinar, to je oprugaa za hemijsku olovku, koju možete pronaći u onlajn radnjama.

Preporučeno