Marika Mihajlović iz Zapadne Njemačke pokopala je svoju tek rođenu kćer, a rekla je da se ubojica nalazi u bolnici u Sremskoj Mitrovici.

– U bolnicu sam primljena 12. januara, 7 dana prije termina, sutradan sam bila na ginekološkom pregledu, au 9.30 su me poslali u rađaonu i počelo je izazivanje porođaja – ispričala je Marica za Kurir, Dodavši kako su u 16.30 shvatili da prirodni porod neće dobro proći te su joj rekli da pričeka do pet sati da liječnik napravi carski rez. Doktor je došao u 18 sati i odlučio me roditi prirodnim putem, ali mu je babica rekla da moram na carski rez. Ništa se nije promijenilo, beba nije mogla u zdjelicu, bila sam mučena, nisam imala snage, davali su mi kisik da mogu disati. Tražila sam od liječnika da mi napravi carski rez, ali nije učinio ništa. Molila sam ga na carski rez, da mi spasi dijete, udarao me, štipao za bradu, prijetio batinama, htjela sam “dvije lubanje”, htio mi je razbiti glavu i vrijeđati nacionalni temelj – rekla je Marica, a nastavio:

– Još uvijek tražim pomoć. Kad je vidio da se dijete ne može roditi, zaustavio mi je trudove, počeo mi davati anesteziju i rasjekao mi vaginu kako bi dijete izašlo. Skočilo mi je na trbuh, stisnulo i slomilo rebra, izgubila sam svijest, beba mi je zapela u zdjelici, povratila od pritiska i progutala cijeli sadržaj. Udahnula je zrak, ali nije mogla izdahnuti jer su joj pluća bila začepljena. U plućima se stvaraju mjehurići zraka. U 23:05 uspjeli su iznijeti bebu, beba nije disala, srce joj je prestalo kucati, uspjeli su je reanimirati, staviti na respirator i poslati u Novi Sad. Ali u šest ujutro javili su da je beba umrla, a da je preživjela pretvorila bi se u biljku i imala bi oštećenje mozga – ispričala je Marica i dodala da je trudnoća tekla normalno. Imamo i petogodišnju kćer koja je doživjela strašnu traumu zbog onoga što se dogodilo.

– Ona plače i traži svoju sestru, a mi smo jako sretni što smo davno odlučili da će se naša druga djevojčica zvati Elena. Nažalost, jučer smo je morali pokopati. Nismo imali ni fotografiju smrtovnice, morali smo na smrtovnicu staviti fotografiju mrtve bebe u lijesu. Imam samo jednu iz inkubatora – plakala je majka i rekla da je samo na trenutak uspjela vidjeti svoje dijete živo u inkubatoru.

Nitko me iz bolnice nije nazvao – zaključila je. Opća bolnica Sremska Mitrovica provodi interni nadzor incidenta koji ste nam prijavili, obaviješten je zdravstveni pregled i bit ćete obaviješteni po provedenim procedurama u vezi s incidentom – rekli su Curielu iz bolnice.

Preporučeno