Za danas jedna tema, o kojoj se jako malo priča i piše u medijima, a jednog dana kad se dogodi nekome od nas, onda je definitivno kasno. Zato treba na vreme da se reaguje ako mislite da biste bili jako podobni za Perkinsa. Međutim, kada je u pitanju ova jako teška bolest, definitivno može da bude i nasledna, tako da genetika igra jako veliku ulogu u celoj ovoj priči. 

Mi danas tako govorimo o jenoj jako poznatoj Holivudskoj faci Majkl Dži Foksu koji se proslavio u američkom klasiku “Povaratak u budužnost”, a ovu bolest je dobio jako mlad, konkretno sa 29 godina staroti. Nastavio je da radi i dalje sa bolesti, međutim, jako brzo je shvatio da se mora povući iz javnosti, a sve je krenulo sada već davne 1991 godine, kada j eradio na filmu Dok Holivud, a tada je osetio trzaje u malom prstu od leve ruke. Nije obraćao puno pažnje na sve to, ali se na kraju ipak sve iskomplikovalo.

Kako kaže ima fotografsko pamćenje, ali ono što je nedavno bilo, nema šanse da zapamti. problemi sa urinom, zatvor, smanjen libido, problemi sa znojenjem, erektilna disfunkcija, nizak krvni pritisak su neki od simptoma perkinsa. “Moje kratkoročno pamćenje je pogođeno. Uvek sam imao sjajnu veštinu za memorisanje. Ipak, imao sam neke ekstremne situacije u kojima su posljednjih nekoliko poslova obustavljeni, jer su mi delovi teksta bili teški zbog reči koje je trebalo zapamtiti”, rekao je Foks 2020. Bolest se jako sporo razvija, pa mogu proći i godine, pre nego što pacijent shvati da je zapravo bolestan. 

 

Preporučeno