Nakon pobede nad Benom Šeltonom, mnoge je zaintrigirao gest Novaka Đokovića, nalik na prekid telefonskog razgovora. Đoković, teniser iz Srbije, ostvario je izuzetnu pobedu nad Šeltonom rezultatom 3:0 (6:3, 6:2, 7:6), čime se plasirao u finale US Opena. U finalu će se takmičiti protiv Danila Medvedeva za svoj četvrti Kup SAD i svoju 24. Grand Slam titulu, koju je osvojio, dokazavši se kao najveći teniser u istoriji. Publika je tokom celog meča bila u stalnom metežu i često je navijala za Novakove greške.

 

 

Ovakva atmosfera nije mu išla u prilog, a mladi Amerikanac je svojim nepristojnim ponašanjem to pridonio. Slavio je male poene kao da je osvojio cijeli set. Đoković je, s druge strane, ostao pribran i fokusiran na igru, ne obazirući se na smetnje oko sebe. Na kraju je prijateljski savladao svog mladog rivala, pokazao dobar sportski duh i fer plej. Nedavni sportski duh Novaka Đokovića privukao je pažnju javnosti, a na konferenciji za novinare upitan je kakav je odgovor navijača njegovog protivnika Šelbija. Đoković je ostao priseban dok je iskazao zahvalnost za Šelbijevo slavlje i čak ga je imitirao. Iako je nakratko posustao izvodeći taj gest pred njujorškom publikom, Đoković je ostao priseban. Zanimljivo je da je Novak Đoković postigao novi rekord postavši najstariji osvajač US Opena nakon što je u finalu savladao Danila Medvedeva. Đoković je izrazio posebno interesovanje za svoje godine, razrađujući svoja razmišljanja rekavši: “Sa svakim grend slem finalom, realnost je da sa 36 godina to može biti potencijalno moja poslednja.

 

 

 

Ova prilika da osvojim slem sada mi znači više nego ona pre 10 godina kada sam mislio da imam mnogo godina ispred sebe.Nisam siguran koliko ću još imati šansi da se takmičim na sva četiri slema u sezoni.Novak Đoković je prokomentarisao da će finalu pristupiti sa istim razmišljanjem kao bilo koji drugi meč, što znači da će imati za cilj da pobedi. Međutim, priznaje da će ovaj meč biti težak izazov, ne samo zato što je finale, već i zato što će se takmičiti protiv jednog od dva igrača koji su ga prethodno pobedili u finalu grend slema.Đoković prepoznaje značaj ovog meča jer su i on i njegovi protivnici u odličnoj formi.I pored izazova, Đoković je optimističan u pogledu svojih šansi.

 

 

Preporučeno