– Svaka osoba kada krene da uključi veš mašinu, koristi tek par programa za koje sigurno zna šta u stvari znače. Međutim, više od pola njih nije nikada iskoristilo neku drugu opciju, jer ne želi da rizikuje sa svojim vešom. 

Među brojnim značajkama koje perilice rublja nude, postoji nekoliko funkcija koje mnogi korisnici često prođu nezapaženo i neiskorišteni, nesvjesni njihove namjene. Jedan poseban simbol, ikona “leptira”, izazvao je zbunjenost i zbunjenost među korisnicima na raznim platformama društvenih medija. Nakon što je naišao na zbunjujuću ikonu na svojoj perilici rublja, korisnik Twittera obratio se društvenim mrežama tražeći razjašnjenje. U pokušaju da razotkrije misterij iza simbola leptira, apelirao je na retvite, kako je objavio City magazin. Ova je objava izazvala velik interes, izazvavši gomilu komentara i angažmana.

Iako je bilo pojedinaca koji su duhovito tvrdili da simbol prikazuje “leptiriće u trbuhu”, bilo je i onih koji su točno razabrali njegovu pravu svrhu. Amblem leptira koji se nalazi na perilici rublja služi kao indikator za specijalizirani program pranja posebno prilagođen za osjetljive i osjetljive tkanine, uključujući svilu, saten i zavjese. Svrha programa “Butterfly” je posluživanje blago zaprljanog rublja. Dizajniran je za nježno pranje mlakom vodom i minimalnim ciklusom centrifuge. To jamči da se s lomljivim tkaninama postupa pažljivo i da nisu izložene nikakvim ozljedama. Dodatno, ovaj program je vremenski učinkovit, smanjujući vjerojatnost bilo kakve potencijalne štete. Jeste li upoznati sa značenjem simbola leptira koji se nalazi na vašoj perilici rublja?

Čini se da velik broj korisnika nije svjestan raznih značajki koje nude njihove perilice rublja. Program “leptir” služi kao izvrsna ilustracija kako dodatne funkcije mogu uvelike poboljšati proces pranja rublja, posebno kada se radi o osjetljivim tkaninama. Kada upotrijebite ovu posebnu funkciju tijekom sljedećeg pranja osjetljivog rublja, iz prve ćete se ruke uvjeriti u njenu izvanrednu sposobnost da zaštiti integritet vaših odjevnih predmeta. Uobičajeno je opažanje među domaćicama da se stanje rublja pogoršava sa svakim pranjem.

Majice gube boju i ne čiste se kako treba, ostavljajući za sobom neugodan miris koji podsjeća na mješavinu znoja i dezodoransa. Kako bi spriječili ovaj problem, mnogi se pojedinci odlučuju za pranje rublja na nižim temperaturama od 30 i 40 stupnjeva, no takav pristup je krajnje pogrešan. Ne uspijeva eliminirati bakterije, jer one ostaju nepromijenjene na ovim temperaturama… Rješenje za ove uobičajene probleme postoji na iznenađujuće nekonvencionalan način. Možda vam je teško povjerovati, ali odgovor leži u granicama vaše kuhinje! Prije nego što uključite uređaj, jednostavno stavite veliku žlicu soli u prazan odjeljak.

Jednom kada dođe vrijeme za pranje odjeće, sol će bez napora ući u bubanj i djelovati čudesno… Koja je svrha dodavanja soli tijekom procesa pranja? Primarni začin koji se nalazi u našoj kuhinji ima dvije ključne svrhe. Prvo, učinkovito uklanja sve zaostale ostatke deterdženta s odjeće, eliminirajući na taj način sve neugodne mirise. Drugo, igra vitalnu ulogu u smanjenju rizika od alergija za osobe s osjetljivom kožom. Osim toga, dodavanje soli u proces pranja rublja ne samo da revitalizira tkaninu i štiti od izbljeđivanja, što je česta pojava nakon višestrukih pranja, već također ubrzava vrijeme sušenja odjevnih predmeta.

To se pokazalo osobito korisnim tijekom loših vremenskih uvjeta, jer omogućuje sušenje rublja u zatvorenom prostoru unutar stana ili kuće. Za ove probleme, sipanje soli izravno u bubanj perilice također je alternativa, iako je njezina učinkovitost u ovom scenariju smanjena.

Preporučeno