Dugotrajna romansa Svetlane Cece Ražnatović i Arkana ne prestaje da pleni publiku i dan danas. Njihov sudbonosni susret dogodio se 2. studenog 1993. godine u cijenjenom hotelu “Interkontinental”. Svetlana je bila žena koja je u trenu zarobila srce “komandanta”, barem tako tvrdi. Ubrzo nakon toga dobio sam poziv od menadžera Baneta Stojanovića da se pridružim Džeji i Oliveru Mandiću u Erdutu. Dok smo čekali postupak, našli smo se sa strane. S udaljenosti od otprilike stotinjak metara promatrao sam prizor.

Stojeći pokraj generala, nisam mogla a da ne prokomentiram: “Vau, kakav šarmantan pojedinac! Tko je on? Bože, on je pravi karakter!” Generalov odgovor bio je pun ljutnje: “Jeste li poludjeli? To je zapovjednik!” Kasnije, kad nam je prišao Oliver Mandić, Željko je primijetio: “Jeste li vi zvijezda koju često zezam?” Ostala sam traumatizirana i uplašena. Uspio sam se izmaknuti, potresen susretom. Priča se, kako je ispričala Svetlana, vrti oko njezine frizure i njezine povezanosti s novinskim člankom iz tog doba. Prema članku, Svetlana je provela nekoliko mjeseci u Švicarskoj, gdje je nastupala u diskoteci koju vodi osoba druge nacionalnosti.

Priča je donosila razne detalje, ali glavni narativ sugerira da je netko tražio Arkanovu intervenciju kako bi mladu glazbenu zvijezdu izvukao iz teške situacije, što je on navodno i učinio. No, za kaznu ju je odlučio ošišati na kratko. Vrijedi napomenuti da je ranije u karijeri Ceca nosila kraću, slojevitu frizuru, koja se obično povezuje s popularnim nogometašem. U filmu “Nečista krv” utjelovila je Koštanu duge crne kose.

Tijekom 1990-ih Ceca je često viđena okićena zadivljujućim nakitom, kose skupljene u uglađeni konjski rep, a lica ukrašena odvažnom šminkom. No, nakon udaje za Željka Ražnatovića Arkana njezin stil doživio je dramatičnu transformaciju. Odlučila se drastično ošišati, a svoj novi izgled debitirala je uz objavu pjesme “Monotonija”. Dok je čekala da joj naraste kosa, Ceca je povremeno kao alternativu birala kovrdžavu crvenu periku.

Preporučeno