Jedna od žrtava napadača s nožem koji je upao u trgovački centar u istočnom Sydneyu je kći australskog milijardera.

 

Kako prenose lokalni mediji, Doni Singleton (25) nedavno je kupila vjenčanicu, čime je nagovijestila skora vjenčanja sa svojim dugogodišnjim partnerom iz srednje škole. Već je započela proces pozivanja bliskih prijatelja i obitelji da proslave ovu radosnu prigodu. Tragično, život joj je naprasno prekinut kada ju je Joel Koci (40) u stanju poremećenosti smrtno izbo nožem u trgovačkom centru Bondi.

Tragičnim spletom događaja, Ashli ​​Wildi, koja je policijska službenica, stigla je u trgovački centar kako bi pomogla svojim kolegama koji su prvi reagirali nakon stravičnog masakra, a sve dok je bila zaručnica žrtve.

Kako javlja doušnik Daily Telegrapha, tek što je policija otkrila da je među žrtvama i njegova zaručnica, stigao je u Westfield.

Među potomcima australskog multimilijunaša Johna Singletona, Doni je jedna od njegove tri kćeri.

Tvrtka je objavila da je Don, drag i ljubazan pojedinac s obećavajućom budućnošću, radio kao pomoćnik tvrtke za e-trgovinu u White Fox Boutiqueu, australskoj modnoj kući. Vijest o njezinoj smrti sve nas je ostavila slomljenog srca i izražavamo najdublju sućut njezinom partneru i obitelji Singleton. Ona će zauvijek imati cijenjeno mjesto u obitelji naše tvrtke.

Kako prenose tamošnji mediji, u mjestu Koči dogodio se incident u kojem je Donna Singleton napala Ashley Good (38) i njezino devetomjesečno dijete. Tragično, Good je preminula u bolnici, dok je njezina kći hitno operirana i trenutno je u teškom, ali stabilnom stanju. Žrtvom ovog napada postala je i Jade Young, majka dvoje djece.

 

Nakon napada, policija je otkrila da su većina poginulih, pet od šest, bile žene. Preostala žrtva identificirana je kao zaštitar. Osim toga, u napadu je ozlijeđeno osam žena i dva muškarca. Za sada se doznaje da je dio ozlijeđenih osoba u kritičnom stanju.

Oko 15.20 sati Koči je uletio u trgovački centar s pozamašnim lovačkim nožem. Izbezumljen, nastavio je progoniti posjetitelje koji ništa nisu sumnjali. Videozapisi podijeljeni na raznim platformama društvenih medija zabilježili su mučnu scenu dok su uspaničeni kupci očajnički tražili utočište ili bježali iz lokala nakon što su čuli alarm za evakuaciju.

Nakon što je brzo reagirala na mjesto događaja, inspektorica Amy Scott, koja je patrolirala u blizini, stigla je u trgovački centar i brzo neutralizirala napadača.

BONUS TEKST:

U današnjem svijetu, tehnološki napredak predstavlja temeljni stup društvenih promjena i transformacija. Od izuma parne lokomotive do digitalne revolucije, tehnologija je neprestano oblikovala način na koji živimo, radimo i komuniciramo. No, dok nam tehnološki napredak donosi brojne koristi i olakšice, isto tako izaziva i nove izazove i dileme koje moramo rješavati kako bismo osigurali održiv i prosperitetan razvoj društva.

Jedan od ključnih aspekata tehnološkog napretka je automatizacija i digitalizacija procesa rada. Uvođenje računala, robota i umjetne inteligencije u proizvodne procese dramatično je povećalo produktivnost i efikasnost, ali isto tako stvorilo i zabrinutost zbog mogućeg gubitka radnih mjesta i povećanja ekonomske nejednakosti. Dok neki smatraju da će tehnološki napredak stvoriti nova radna mjesta i otvoriti nove mogućnosti zapošljavanja, drugi se boje da će automatizacija dovesti do masovnog otpuštanja radnika i povećanja socijalne napetosti.

Osim u ekonomiji, tehnološki napredak ima i dubok utjecaj na naše svakodnevne živote. Pametni telefoni, društvene mreže i aplikacije za razmjenu poruka transformirali su način na koji komuniciramo, povezujemo se s drugima i konzumiramo informacije. Dok nam ova tehnološka sredstva omogućuju da budemo stalno povezani i informirani, isto tako otvaraju i pitanja privatnosti, sigurnosti podataka i ovisnosti o tehnologiji.

Daljnji tehnološki napredak predstavlja i mogućnosti i izazove u području zdravstva, obrazovanja, energije i održivosti. Genetsko inženjerstvo, telemedicina i digitalno obrazovanje otvaraju nove mogućnosti za poboljšanje zdravlja i obrazovanja diljem svijeta, ali isto tako postavljaju pitanja etike, pristupačnosti i nejednakosti u pristupu zdravstvenim i obrazovnim uslugama.

U kontekstu sve veće globalne krize okoliša, tehnološki napredak također igra ključnu ulogu u potrazi za održivim rješenjima i alternativama fosilnim gorivima. Razvoj obnovljivih izvora energije, energetska učinkovitost i tehnologije za smanjenje otpada i emisija stakleničkih plinova ključni su elementi borbe protiv klimatskih promjena i očuvanja okoliša za buduće generacije.

U zaključku, tehnološki napredak je neizbježan i neprekidan proces koji oblikuje našu budućnost na različite načine. Dok nam donosi brojne koristi i olakšice, isto tako postavlja i nove izazove i dileme koje moramo rješavati kako bismo osigurali da tehnologija služi čovječanstvu na održiv i prosperitetan način. Ključno je da razumijemo i nadziremo tehnološki razvoj kako bismo osigurali da ide u korist svih članova društva i da promiče dugoročnu održivost i prosperitet.

 

 

 

Preporučeno