Svaka druga osoba voli da pojede jabuku, a jabuka je izvor antioksidanata, vitamina, minerala, vlakana i drugih korisnih sastojaka. Sigurno nećete pogrešiti ako odlučite da započnete dan s jabukom, ali u koje doba dana je najbolje pojesti jabuku?

Imamo veliki broj različitih sorti i ukusa da je gotovo nemoguće da vam dosade. Međutim, jeste li čuli da nije dobro jesti jabuke nakon 18 časova ili bilo koje drugo voće, zapravo? Prirodne kiseline u voću utiču na lučenje želudačne kiseline i izazivaju nelagodu, prenosi The sun. Također, one mogu da budu uzrok probavnih problema, koji će vma pokvariti san. Najbolje vreme za jabuku bi stoga trebalo biti ujutru, ali ta informacija nije potkrepljena studijom, i kako su napisali na healthline.com o najboljem vremenu za jedenje voća, ovde stvarno nema logike.

Također, neki izvori navode da hrana bogata šećerom, uključujući voće, uzrokuje porast šećera u krvi i to bi trebalo pokrenuti probavni sistem. svaka hrnaa koja sadrži ugljene hidrate uzrokuje privremeni porast šećera u krvi. No probavni sistem je uvek spreman spomenutoj stranici. Izgleda da ovo pravilo proizlazi iz 17 dnevne dijete, a čak i u ovom slučaju, povezano je sa šećerom u krvi. Voće, ili bilo koja druga hrana koja sadrži ugljene hidrate, podiže nivo šećera u krvi. Ako se tome prepustite kasnije tokom dana, telo nije u stanju da stabilizuje šećer u krvi pre odlaska u krevet, što dovodi do debljanja.

Međutim, ni u ovom slučaju enma dovoljno dokaza koji bi pootvrdili da se šećer u krvi nakon 14 sati zbog određenih namirica podiže znatno više nego inače. Ne postoje ni dokazi da bi se voće u kojem uživate u popodnevnim satima negativno odrazilo na kilažu. Naravno, govorimo o umerenom konzumiranju uz pretpostavku da se i vi zdravo hranite. Mnogi činioci određuju da li će se energija iz hrane koristiti kako treba ili će se pohraniti u obliku masti, ali izbegavanje voća nakon određenog sata nije jedan od njih.

Preporučeno