Nikola Rokvić je dugo vremena skrivao od očiju javnosti svoju odluku da nastavi svoje vjerske aktivnosti. Tokom gostovanja u emisiji Marine Rajević “Dok anđeli spavaju”, Bojana Barović i Nikola Rokvić razgovarali su o jednom izazovnom periodu u njegovom životu tokom kojeg je doživeo izuzetno iskustvo duhovnog buđenja.

 

 

Bilo je slučajeva kada je razmišljao o monaštvu, ne sa namerom da napusti svoje najmilije, već zbog svoje duboke čežnje za tim. Mogu u potpunosti da saosećam sa tom emocijom. Postoji vrsta bogatstva koje samo duša shvata u takvom okruženju. Bojana je izjavila: “Kada nas blagoslovi molitvom ili časnim postom, to je nemjerljivo po bilo kojem svjetskom standardu i zato mogu razumjeti šta ga je tamo privuklo.” Na kraju je postao potpuno odan svojoj vjeri i tražio je društvo drugih koji su dijelili njegova uvjerenja. Vremenom je došao do spoznaje da je integracija duhovnog života sa svakodnevnim životom od najveće važnosti.

Da bi to postigao, stvorio je lični prostor za održavanje svog duhovnog blagostanja. Umjesto da se zamonaši, što je predstavljalo svoje poteškoće, on je u tom periodu dobio nepokolebljivu podršku svoje supruge. Nikola Rokvić je donio odlučnu odluku, uz suprugu na svakom koraku. U svom žaru za duhovnošću, bio je pomalo strog prema svojoj porodici, ali je ubrzo shvatio da to nije nešto što se može nametnuti drugima i da njegova porodica treba da bude na prvom mjestu. Trenutno nastoji da uravnoteži svoj porodični život sa svojim duhovnim uvjerenjima.

 

 

Njegova krajnja želja je da svoju djecu vodi ka duhovnom putu, ali za sada mu je porodica na prvom mjestu. Bojana je izuzetna osoba, koja ne samo da zauzima posebno mjesto u mom srcu kao draga prijateljica, već je imala i značajan uticaj na moj život. Dok svaka žena ima potencijal da utiče na život muškarca, Bojana je podigla moj kapacitet za empatiju i saosećanje. Ona je trostruka prijetnja, ispunjava uloge žene, sestre i prijateljice, a njena suština je uhvaćena u prekrasnoj Marinkovoj pjesmi. Bojana je uvijek podržavala moje težnje i prepoznavala moju strast i posvećenost. Kada sam izrazio želju da krenem određenim putem, ona me ne samo ohrabrila, već mi je i dala svoj blagoslov.

 

 

Preporučeno