Tokom svog života, Nada Obrić, koja je široj javnosti poznata pevačica, suočavala se sa brojnim izazovima i preprekama. Uprkos izgledima, ona je izašla kao pobednica. Nada se tri puta borila sa rakom, a svoj put je otvoreno podijelila s javnošću. Njena djeca su bila duboko pogođena njenom borbom protiv ove strašne bolesti.

 

 

Uprkos tome što je više od dvije decenije života izgubila od raka, Nadin pozitivan pogled na život, uz nepokolebljivu ljubav i podršku njene divne djece i unučadi, donio joj je stabilnost i poštovanje. U intervjuu za naš magazin, Nada je otkrila da je stres bio katalizator njene bolesti. Iako se suočila s tri različita raka u tri različita područja, svako iskustvo je bilo jedinstveno i nepovezano. Spoznaja suočavanja sa mogućnošću života ili smrti je teška unutrašnja borba. Nada je provela mnoge noći obrađujući traumu i razgovarajući sama sa sobom, da bi na kraju postala jača. Uvijek savjetujem svakom pojedincu da je najopasnije posustati. Nakon što sam dobila dijagnozu, obaviještena sam u ponedjeljak i operisana sam samo tri dana kasnije, u četvrtak. Haos nečijih misli kada noću sam leži u krevetu može biti neodoljiv. Teško je iskustvo za svakog roditelja gledati svoju djecu kako se bore sa realnošću izazovne situacije.

 

 

Ponekad može biti nejasno da li je neko izvor utjehe za njihovo dijete ili su se uloge promijenile. Riječi ne mogu u potpunosti opisati nepokolebljivu odlučnost i podršku koji su mi pomogli u najmračnijim noćima kada sam želio odustati. Nakon kemoterapije smršavio sam 45 kilograma i nisam mogao hodati. Na sastanke sam išla sama, štiteći ćerku od pogleda na moje oslabljeno stanje i stalno prisustvo straha, ljutnje i neverice. Nada je u emotivnom intervjuu u emisiji “Premier Weekend Special” podijelila vlastita iskustva gubitka i teškoća u takvim teškim trenucima. Od vitalnog je značaja da imate pouzdanog i kompetentnog ljekara uz sebe tokom ovako izazovnog perioda. Nada oBrić, nakon što je vidjela kako njena djeca rastu u izuzetne ličnosti, shvatila je da još nije spremna odustati. Iako je bila spremna da ode, znala je da joj je potreban razlog da istraje. Izvanredno je kako se može priznati lepota života.

 

 

Pronalaženje svrhe koja vas motivira da ustanete iz kreveta je od suštinskog značaja. Govornik je ohrabrio gledaoce da odmah potraže medicinsku pomoć nakon otkrivanja bilo kakvih znakova bolesti. Naglasila je važnost uvjerljive potvrde ljekara da je sve u redu. Nada oBrić je bila poznata po svojoj upornoj odlučnosti i nepokolebljivom optimizmu tokom čitavog života, uprkos izazovima sa kojima se suočavala. Uprkos poteškoćama, uvijek je zadržala optimističan pogled.

Preporučeno